Bio puodas 18L špižinis su dangčiu ir rankena, ne toksiškas. Ketaus puodas arba kitaip tariant – špyžinis kazanas su dangčiu pakabinamas
Produkto aprašymas
18 litrų talpos ketaus (špižinis) katilas su dangčiu ir rankena kabinimui virš laužo.
Katilo su dangčiu svoris : 19kg.
Komplekte pateikiama rankena su kabliu patogiam dangčio nukėlimui.
PRIEŽIŪRA
Katilas ir dangtis yra pagaminti iš ketaus* lydinio, kuris yra rūdijantis, nes jo sudėtyje yra geležies. Todėl po kiekvieno naudojimo išplaukite ir nusausinkit katiliuko vidų, o nenaudojant katiliuko ilgesnį laiką – sutepkite jo vidų aliejumi, nepalikite nešvaraus ir drėgno katiliuko ilgesniam laikui, nes jo paviršius gali pasidengti rūdimis. Jeigu, vistik, Jūsų katiliukas aprūdys, paviršines rūdis nesunkiai galėsite nuplauti šiltu vandeniu su kempine, ir katiliukas vėl bus tinkamas naudoti.
* Ketus (seniau vadintas špižiumi) – tai geležies , anglies ir kai kurių priemaišų (Mn, Si, Cr) lydinys.
Rekomenduojame po naudojimo išplautą ir sausą katiliuką sutepti riebalais (aliejumi arba taukais).
KETAUS (liaudiškai špižis ar špyžius) indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviai naudoti. Nebijo prisilietimo su kitais metalais, taip pat yra neįtikėtinai atsparus. Ketaus indai ilgai palaiko šilumą, todėl šio metalo indai puikiai tinka kepimui, troškinimui bei tirštų padažui gaminimui. Šie indai Jūsų ruošiamam maistui neleis pridegti, staigiai atšalti ar prarasti maistingąsias medžiagas. Indai, pagaminti iš 100% ketaus, gali būti naudojami visų tipų viryklėms: nuo tradicinės iki indukcinės, taip pat orkaitėse ir gamtoje ant laužo. Dėka ketaus, karštis paskirstomas vienodai ir pasiekiami geriausi gaminimo rezultatai.
Ketaus puodas (kazanas) puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti. Sienelės yra storos, nebijo įbrėžimų, neišskiria toksinių medžiagų, praktiški ir pasiruošę tarnauti jums visą gyvenimą.