Orai

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

Partneriai



Specialus pasiūlymas

Žieminis kostiumas Astro Thermo Seacor Žieminis kostiumas Astro Thermo Seacor
86.60 € 51.96 €
Apatiniai Astro-thermo kelnės+striukė Cormoran Apatiniai Astro-thermo kelnės+striukė Cormoran
57.63 € 40.34 €
Apatiniai Astro-thermo keln.+striukė Apatiniai Astro-thermo keln.+striukė
47.80 € 33.46 €
Kepurė žieminė Seacor Thermolite Kepurė žieminė Seacor Thermolite
8.40 € 4.20 €
Botai Astro-thermo De Luxe Botai Astro-thermo De Luxe
57.63 € 40.34 €
PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE
11.30 € 5.47 €
Dežė Radical Mega Box Dežė Radical Mega Box
153.50 € 115.56 €
Boiliai Martin SB 1kg 20mm Boiliai Martin SB 1kg 20mm
9.27 € 5.57 €
Boiliai Martin SB 1kg 15mm Boiliai Martin SB 1kg 15mm
9.27 € 5.57 €
Botai Daiwa NB-3102W Gray L  su spygliais Botai Daiwa NB-3102W Gray L su spygliais
115.56 € 86.60 €

Prisijungti

El. pašto adresas:

Slaptažodis:

Pamirštas slaptažodis
Kurti naują vartotoją

Gardumėlis

Pasūdyta baltijos lašiša +Video

Skaniausia lašišos filė yra pasūdyta ant batono su sviestu. Norint pagauta žuvį pasiruošti skaniai ir greitai reikia …

Publikuota: 2013 Gegužis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

Pirma: nupjaukite galvą ir uodegą, išimkite žarnas ir gerai išplaukite, kad neligtu sukrešėjusio kraujo.

Antra: filiniu peiliu išpjaukite stuburo kaulą ir šonkaulius, tada padalinti file į dvi arba tris dalis. Sudėti į indą oda į apačią.
 

Trečia: 2-3 kg. lašišai reikėsa tris valgomuosius šaukštus druskos, tik ne garintos ir vienas valgomas šaukštas be kaupo cukraus. Cukrus priduoda švelnumo žuviai. Druską su cukrumi sumaišote ir apibartstote filė gabaliukus, tada uždengiate ir padedate į šaldytuvą vienai parai.
 

Ketvirta: Susidariusį skystį nupilate ir galite jau valgyti, tinka sumuštiniams, įvairioms mišrainėms, likusius filės gabaliukus suviniojate į šaldymo maišelius ir sudedate į šaldymo kamerą. Filės gabaliukai kameroje daugiau nebeįsisūrės, galėsite ilgą laiko tarpą smaguriauti baltijos lašiša.

Autorius: Marius Urnikis " Žvejo Žinios " / romada.lt

„Romados“ inf.

 

KARALIŠKA ŽUVIENĖ IŠ STINTOS +VIDEO

karaliska_zuviene_8

Stinta labai dažnas laimikis žiemą. Ji turi specifinį, panašų į agurkų kvapą. Būna praeivės ir sėslios stintos. Praeivės stintos gyvena Baltijos jūroje, nerštui plaukia į Nemuno žemupį. Sėslios stintos gyvena gėluose vandenyse. Mūsų krašto žvejai, kiekvienais metais laukia stintų neršto, kad jas galėtų žvejoti Kuršių mariose ant ledo. Kadangi su žiemine meškerėle daug stintų pagauti neišeina, o atvykę iš toliau norės pavaišinti ir visus savo svečius, siūlome „Karališkos žuvienės“ receptą, kad užtektų visiems. (Skaitykite plačiau)

Skaityti toliau >
 

SENŲ LAIKŲ RECEPTAS IŠ RŪKYTOS STRIMELĖS+VIDEO

strimelė_rukyta

Senais laikais žuvies gauti buvo gana sunku, bet strimelės būdavo įmanoma nusipirkti. Net pats Stalinas mėgdavo šią žuvį ir salotas iš jos. Mūsų laikais daugelis pavasarį užsinori rūkytos žuvies. Rūkytą strimelė galima įsigyti visose maisto parduotuvėse, nes tai viena iš populiariausių ir skaniausių žuvų Lietuvoje. Ją gaudo mūsų pakrantėje pasatoviai, dėl to nusipirkti galima šviežią. Siūlome vieną iš skaniausių ir paprasčiausių receptų iš rūkytos strimelės.

Skaityti toliau >
 

Kepta žuvis su svogūnais ir medumi

pleksnes_gabaliukai_iskepta

Šiam patiekalui, kurį labai mėgsta baletmeisterės Loretos Noreikienės ir tenoro Virgilijaus Noreikos šeima, rekomenduojama imti jūrinę žuvį, tačiau tie, kurie šį receptą jau išbandė, teigia, kad puikiai tinka lydeka, ešerys, vėgėlė, žodžiu, žuvys, kurių žuviena – balta, o raumenų skaidulos – stambios. Patiekalo receptas – nesudėtingas, todėl jį išbandyti gali kiekvienas, turintis nors minimalų supratimą, kas yra aliejus ir viryklė.

Skaityti toliau >
 

ŽUVIES SALIANKA – IŠ STINTOS, EŠERIO IR KUOJOS

zuvies_salianka_6

Žiemą žvejų laimikiai dažniausiai būna smulkūs- nedidelės kuojos, ešeriukai, stintelės. Tokios žuvies daugelis nenori vežtis namo. Tačiau pridėjus truputi pastangų, galima pasigaminti labai skanią žuvies salianką. Pagal šį seną rusišką receptą paruošta šiupininė, kurią norėtume pasiūlyti pasigaminti patiems, tikrai sulauks geriausių Jūsų bičiulių ir artimųjų įvertinimo.(Skaitykite plačiau)

Skaityti toliau >
 

VYTINTOS ŽUVIES PASLAPTIS

dziovinta_zuvis_romada_08

Nedaug tokių kulinarinių receptų, kurie surašyti juodu ant balto skleidžia skanėsto aromatą. Tai ne viskas. Tokių, kurie skamba kaip simfonija. Tokių kurie sukelia seilių tekėjimą milijonams gurmanų, kartą paragavusių ir visiems laikams įsimylėjusių vieną paprasčiausių ir vieną gardžiausių patiekalų iš žuvies. Tai vytinta žuvis. Jos pavadinimas, o gal vardas – pats geriausias įrodymas, kad genialūs dalykai – amžini.

Skaityti toliau >
 
  Grįžti į viršų