Orai

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

Partneriai



Specialus pasiūlymas

PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE
11.30 € 5.47 €
Dežė Radical Mega Box Dežė Radical Mega Box
153.50 € 115.56 €
VOBLERIS Belly Shad FD    VOBLERIS Belly Shad FD
11.30 € 5.51 €
Spiningas Cima 81M  2.46m Daiwa Made in Japan Spiningas Cima 81M 2.46m Daiwa Made in Japan
723.76 € 645.56 €
Botai Daiwa NB-3102W Gray L  su spygliais Botai Daiwa NB-3102W Gray L su spygliais
115.56 € 86.60 €
Boiliai Pop up 100gr Scopex Cormoran Boiliai Pop up 100gr Scopex Cormoran
11.30 € 4.53 €
Pjaustymo lenta (padėklas) Pjaustymo lenta (padėklas)
28.66 € 14.45 €
Žvakidė Elnias Žvakidė Elnias
17.09 € 13.03 €
Pipirinė ir druskinė iš Elnio ragų Pipirinė ir druskinė iš Elnio ragų
14.19 € 5.67 €
Pipirinė ir druskinė iš ąžuolo Pipirinė ir druskinė iš ąžuolo
14.19 € 4.26 €

Prisijungti

El. pašto adresas:

Slaptažodis:

Pamirštas slaptažodis
Kurti naują vartotoją

Gardumėlis

ORIGINALŪS JŪRŲ GĖRYBIŲ RECEPTAI

Jūros gėrybės žymiai švelnesnio skonio už mėsą, kad ir kokios jos būtų, yra trumpai verdami produktai, todėl ir visas patiekalo gaminimo procesas neužtrunka. Jūros gėrybės paprastai verdamos tik tiek, kol mėsa praranda skaidrumą. Šioje kategorijoje patiekalai iš šviežių arba šaldytų jūros gėrybių. Midijos, austrės, langustai, krevetės, karališkos krevetės, geldelės, aštuonkojai, krabai, moliuskai, kalmarai. Visi šie produktai mūsų šalyje yra delekatesai, nes jų nenueisi ir neprisigaudysi jūroje. Todėl jie mums daugiau, mažiau asocijuojasi su šventėmis. Kūčių vakara, patiekalai iš jūrų gėrybių puikiai papuoš šventinį stalą.

Publikuota: 2014 Sausis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

Makaronai su midijomis

INGREDIENTAI:

Pakelis spagečių,
0,5 šviežių midijų,
stiklinė sauso baltojo vyno,
2 šaukštai sviesto,
3 skiltelės česnako,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais,
šaukštas kapotų žalumynų,
indelis konservuotų pomidorų savo sultyse,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelė tarkuoto parmezano.

Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinkite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldus – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. Į puodą su vynu sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas atrinktas midijas.

Puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų, tada išgriebkite. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol sutirštės. Paskui perpilkite į dubenį ir sumaišykite su "Pesto" padažu, tarkuotu parmezanu, kapotais česnakais ir žalumynais, kad išeitų tiršta masė.

Virtus spagečius išdėliokite karščiui atspariuose dubenėliuose, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto ir konservuotų pomidorų, midijų geldeles. Į kiekvieną krėskite įdaro ir dubenėlį su spagečiais keletui minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su citrna.

Dar vienas receptas, kaip paruošti midijas su makaronais kitaip.

Kalmarai su parmezano sūrio plutele

INGREDIENTAI:

Apie 0,5 kg šaldytų arba šviežių kalmarų,
150 ml baltojo sauso vyno,
skardinė pupelių daigų,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
kelios šviežių žirnelių ankštys,
pusė saujelės sezamų,
šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sviesto.

Kalmarams apvolioti prireiks:
kiaušinis,
didelis pomidoras,
2 skiltelės česnako,
saujelė maltų džiūvėsėlių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
kapotų žalumynų ir
aitriosios paprikos miltelių,
saujelė tarkuoto parmezano.

Paruoškite tešlą kalmarams apvolioti: kiaušinio plakinį sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, prieskoniais, nuluptais ir nedideliais gabaliukais pjaustytais pomidorais, džiūvėsėliais, citrinų sultimis ir 2 šaukštais sūrio.

Kalmarus bent pusvalandį pamarinuokite vyne, tada apvoliokite tešloje ir po 30 sekundžių apkepkite karštuose riebaluose. Į lėkštes po lygiai dėkite nuvarvintų pupelių daigų, ant viršaus – keptų paprikų ir žaliųjų žirnelių, kalmarų, užberkite sezamų sėklų.

Dar vienas receptas, kaip paruošti farširuotus kalmarus.

Karališkos krevetės

INGREDIENTAI:

Sojos padažas;
sezamo sėklos;
išdarinėtos krevetės

Iškepame krevetes, ant jų užbarstome sezamo sėklas ir viską užpilame sojos padažu.

Dar vienas receptas, kaip paruošti Tigrines krevetes su daržovėmis.

Krevėtės su makaronais

INGREDIENTAI:

400 g. virtų, lukštentų krevečių,
50 g. sauso balto vyno,
4 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštai sviesto,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
vienos citrinos sultys,
druska, juodi pipirai,
400 g. makaronų.

Išvirti makaronus. Česnaką pakepinti ant alyvuogių aliejaus, tada įdėti sviestą, ištirpus sviestui sudėti krevetes, pakepti 1 min., tada įpilti vyno, pakaitinti apie 3 min., išpausti citriną, įberti druskos ir pipirus, viską pamaišyti, sudėti virtus makaronus ir vėl viską išmaišyti, dar pakaitinti apie 2-3min.

Krabų kepsnys

INGREDIENTAI:

dėžutė konservuotų krabų,
mažas svogūnas,
truputis acto,
augalinio aliejaus,
malto imbiero ant peilio galo,
1 kiaušinis,
miltų, pieno,
pipirų, druskos.

Padažui:
truputis pomidorų pastos,
3 vidutinio didumo svogūnai,
česnako skiltelė,
truputis malto imbiero.

Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą.

Svogūnus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su maltu imbieru, įmesti česnako skiltelę ir patroškinti. Kai svogūnas suminkštės, išgriebti česnaką, pridėti pomidorų pastos, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti.
Krabus nusausinti, apvolioti tešloje ir kepti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus.

Valgyti tuojau pat. Prie jų labai tinka biriai virti ryžiai. Padažą patiekti atskirame inde. Tinka įvairios aštresnės ar saldžiarūgštės vaisių ir daržovių salotos.

Dar vienas receptas, kaip paruošti krabus česnakiniame padaže.

Kaip paruošti teisingai moliuskus

INGREDIENTAI:

Moliuskai,
tekantis šaltas vanduo.

Perkamos geldelės turi būti uždarytos. Tas, kurios patapšnojus atsiveria arba yra suskilusios, išmeskite. Prieš virdami nuo kiekvienos geldelės gerai peiliu nugemžkite visus polipus. Gremžkite kita geležtės puse, kad nesugadintumėte ašmenų. Visas ataugėles ir "barzdeles" nuo geldelių nuvalykite ir išmeskite.

Gramdykite pakišę po šalto vandens srove. Išvirusios geldelės turi atsidaryti; tas, kurios neatsidaro, išmeskite.

Dar vienas receptas, kaip paruošti midijas Provanso receptu (Garuose Midijos baltojo vyno padažu)

SENŲ LAIKŲ RECEPTAS IŠ RŪKYTOS STRIMELĖS+VIDEO

strimelė_rukyta

Senais laikais žuvies gauti buvo gana sunku, bet strimelės būdavo įmanoma nusipirkti. Net pats Stalinas mėgdavo šią žuvį ir salotas iš jos. Mūsų laikais daugelis pavasarį užsinori rūkytos žuvies. Rūkytą strimelė galima įsigyti visose maisto parduotuvėse, nes tai viena iš populiariausių ir skaniausių žuvų Lietuvoje. Ją gaudo mūsų pakrantėje pasatoviai, dėl to nusipirkti galima šviežią. Siūlome vieną iš skaniausių ir paprasčiausių receptų iš rūkytos strimelės.

Skaityti toliau >
 

Kepta žuvis su svogūnais ir medumi

pleksnes_gabaliukai_iskepta

Šiam patiekalui, kurį labai mėgsta baletmeisterės Loretos Noreikienės ir tenoro Virgilijaus Noreikos šeima, rekomenduojama imti jūrinę žuvį, tačiau tie, kurie šį receptą jau išbandė, teigia, kad puikiai tinka lydeka, ešerys, vėgėlė, žodžiu, žuvys, kurių žuviena – balta, o raumenų skaidulos – stambios. Patiekalo receptas – nesudėtingas, todėl jį išbandyti gali kiekvienas, turintis nors minimalų supratimą, kas yra aliejus ir viryklė.

Skaityti toliau >
 

ŽUVIES SALIANKA – IŠ STINTOS, EŠERIO IR KUOJOS

zuvies_salianka_6

Žiemą žvejų laimikiai dažniausiai būna smulkūs- nedidelės kuojos, ešeriukai, stintelės. Tokios žuvies daugelis nenori vežtis namo. Tačiau pridėjus truputi pastangų, galima pasigaminti labai skanią žuvies salianką. Pagal šį seną rusišką receptą paruošta šiupininė, kurią norėtume pasiūlyti pasigaminti patiems, tikrai sulauks geriausių Jūsų bičiulių ir artimųjų įvertinimo.(Skaitykite plačiau)

Skaityti toliau >
 

VYTINTOS ŽUVIES PASLAPTIS

dziovinta_zuvis_romada_08

Nedaug tokių kulinarinių receptų, kurie surašyti juodu ant balto skleidžia skanėsto aromatą. Tai ne viskas. Tokių, kurie skamba kaip simfonija. Tokių kurie sukelia seilių tekėjimą milijonams gurmanų, kartą paragavusių ir visiems laikams įsimylėjusių vieną paprasčiausių ir vieną gardžiausių patiekalų iš žuvies. Tai vytinta žuvis. Jos pavadinimas, o gal vardas – pats geriausias įrodymas, kad genialūs dalykai – amžini.

Skaityti toliau >
 

EŠERYS ANT GROTELIŲ

eserys_ant_groteliu_romada_receptai_02

Jei pasitaikys sugauti stambų ešerį, būtinai pabandykite iškepti jį senoviniu būdu – ant grotelių, po kuriomis žioruoja kaitrios žarijos. Tuo labiau, kad šis kepsnys – praktiškas, nes nereikia skusti žvynų – pakanka išskrosti žuvį ir jau galima su ja atlikti tolimesnes procedūras.

Skaityti toliau >
 
  Grįžti į viršų