Orai

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

Partneriai

Specialus pasiūlymas

PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE PAVADĖLIŲ LAIKIKLIS IŠ GUMOS LARGE
39.00 Lt. 15.60 Lt.
Dežė Radical Mega Box Dežė Radical Mega Box
532.00 Lt. 399.00 Lt.
Variklis elektrinis Sigma 54lb "Saltwater" Variklis elektrinis Sigma 54lb "Saltwater"
1,299.00 Lt. 1,059.00 Lt.
Boiliai Martin SB 1kg 20mm Boiliai Martin SB 1kg 20mm
32.00 Lt. 19.20 Lt.
Dipas Martin SB 125ml Dipas Martin SB 125ml
35.01 Lt. 21.01 Lt.
Boiliai Martin SB 1kg 15mm Boiliai Martin SB 1kg 15mm
32.00 Lt. 19.20 Lt.
Spiningas Carat Zander 3.10m Spiningas Carat Zander 3.10m
699.00 Lt. 650.00 Lt.
Spiningas Cima 81M  2.46m Daiwa Made in Japan Spiningas Cima 81M 2.46m Daiwa Made in Japan
2,499.00 Lt. 2,229.00 Lt.
Boiliai Pop up 100gr Sweet Halibut Cormoran Boiliai Pop up 100gr Sweet Halibut Cormoran
39.00 Lt. 15.60 Lt.
Boiliai Pop up 100gr Scopex Cormoran Boiliai Pop up 100gr Scopex Cormoran
39.00 Lt. 15.60 Lt.

Prisijungti

El. pašto adresas:

Slaptažodis:

Pamirštas slaptažodis
Kurti naują vartotoją

Gardumėlis

ORIGINALŪS JŪRŲ GĖRYBIŲ RECEPTAI

Jūros gėrybės žymiai švelnesnio skonio už mėsą, kad ir kokios jos būtų, yra trumpai verdami produktai, todėl ir visas patiekalo gaminimo procesas neužtrunka. Jūros gėrybės paprastai verdamos tik tiek, kol mėsa praranda skaidrumą. Šioje kategorijoje patiekalai iš šviežių arba šaldytų jūros gėrybių. Midijos, austrės, langustai, krevetės, karališkos krevetės, geldelės, aštuonkojai, krabai, moliuskai, kalmarai. Visi šie produktai mūsų šalyje yra delekatesai, nes jų nenueisi ir neprisigaudysi jūroje. Todėl jie mums daugiau, mažiau asocijuojasi su šventėmis. Kūčių vakara, patiekalai iš jūrų gėrybių puikiai papuoš šventinį stalą.

Publikuota: 2014 Sausis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

Makaronai su midijomis

INGREDIENTAI:

Pakelis spagečių,
0,5 šviežių midijų,
stiklinė sauso baltojo vyno,
2 šaukštai sviesto,
3 skiltelės česnako,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais,
šaukštas kapotų žalumynų,
indelis konservuotų pomidorų savo sultyse,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelė tarkuoto parmezano.

Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinkite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldus – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. Į puodą su vynu sudėkite aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas atrinktas midijas.

Puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų, tada išgriebkite. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol sutirštės. Paskui perpilkite į dubenį ir sumaišykite su "Pesto" padažu, tarkuotu parmezanu, kapotais česnakais ir žalumynais, kad išeitų tiršta masė.

Virtus spagečius išdėliokite karščiui atspariuose dubenėliuose, ant viršaus dėkite po šaukštą sviesto ir konservuotų pomidorų, midijų geldeles. Į kiekvieną krėskite įdaro ir dubenėlį su spagečiais keletui minučių pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su citrna.

Dar vienas receptas, kaip paruošti midijas su makaronais kitaip.

Kalmarai su parmezano sūrio plutele

INGREDIENTAI:

Apie 0,5 kg šaldytų arba šviežių kalmarų,
150 ml baltojo sauso vyno,
skardinė pupelių daigų,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
kelios šviežių žirnelių ankštys,
pusė saujelės sezamų,
šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sviesto.

Kalmarams apvolioti prireiks:
kiaušinis,
didelis pomidoras,
2 skiltelės česnako,
saujelė maltų džiūvėsėlių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
kapotų žalumynų ir
aitriosios paprikos miltelių,
saujelė tarkuoto parmezano.

Paruoškite tešlą kalmarams apvolioti: kiaušinio plakinį sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, prieskoniais, nuluptais ir nedideliais gabaliukais pjaustytais pomidorais, džiūvėsėliais, citrinų sultimis ir 2 šaukštais sūrio.

Kalmarus bent pusvalandį pamarinuokite vyne, tada apvoliokite tešloje ir po 30 sekundžių apkepkite karštuose riebaluose. Į lėkštes po lygiai dėkite nuvarvintų pupelių daigų, ant viršaus – keptų paprikų ir žaliųjų žirnelių, kalmarų, užberkite sezamų sėklų.

Dar vienas receptas, kaip paruošti farširuotus kalmarus.

Karališkos krevetės

INGREDIENTAI:

Sojos padažas;
sezamo sėklos;
išdarinėtos krevetės

Iškepame krevetes, ant jų užbarstome sezamo sėklas ir viską užpilame sojos padažu.

Dar vienas receptas, kaip paruošti Tigrines krevetes su daržovėmis.

Krevėtės su makaronais

INGREDIENTAI:

400 g. virtų, lukštentų krevečių,
50 g. sauso balto vyno,
4 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštai sviesto,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
vienos citrinos sultys,
druska, juodi pipirai,
400 g. makaronų.

Išvirti makaronus. Česnaką pakepinti ant alyvuogių aliejaus, tada įdėti sviestą, ištirpus sviestui sudėti krevetes, pakepti 1 min., tada įpilti vyno, pakaitinti apie 3 min., išpausti citriną, įberti druskos ir pipirus, viską pamaišyti, sudėti virtus makaronus ir vėl viską išmaišyti, dar pakaitinti apie 2-3min.

Krabų kepsnys

INGREDIENTAI:

dėžutė konservuotų krabų,
mažas svogūnas,
truputis acto,
augalinio aliejaus,
malto imbiero ant peilio galo,
1 kiaušinis,
miltų, pieno,
pipirų, druskos.

Padažui:
truputis pomidorų pastos,
3 vidutinio didumo svogūnai,
česnako skiltelė,
truputis malto imbiero.

Krabus nuplauti po tekančiu šiltu vandeniu, sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti vieną valandą. Iš miltų pieno ir kiaušinių paruošti skystą tešlą ir taip pat palaikyti valandą.

Svogūnus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su maltu imbieru, įmesti česnako skiltelę ir patroškinti. Kai svogūnas suminkštės, išgriebti česnaką, pridėti pomidorų pastos, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti.
Krabus nusausinti, apvolioti tešloje ir kepti dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus.

Valgyti tuojau pat. Prie jų labai tinka biriai virti ryžiai. Padažą patiekti atskirame inde. Tinka įvairios aštresnės ar saldžiarūgštės vaisių ir daržovių salotos.

Dar vienas receptas, kaip paruošti krabus česnakiniame padaže.

Kaip paruošti teisingai moliuskus

INGREDIENTAI:

Moliuskai,
tekantis šaltas vanduo.

Perkamos geldelės turi būti uždarytos. Tas, kurios patapšnojus atsiveria arba yra suskilusios, išmeskite. Prieš virdami nuo kiekvienos geldelės gerai peiliu nugemžkite visus polipus. Gremžkite kita geležtės puse, kad nesugadintumėte ašmenų. Visas ataugėles ir "barzdeles" nuo geldelių nuvalykite ir išmeskite.

Gramdykite pakišę po šalto vandens srove. Išvirusios geldelės turi atsidaryti; tas, kurios neatsidaro, išmeskite.

Dar vienas receptas, kaip paruošti midijas Provanso receptu (Garuose Midijos baltojo vyno padažu)

KEPTI KAROSAI ARBA LYNAI GRIETINĖS PADAŽE

karosai_kepti_grietineje_romada

Daugelis meškeriotojų gaudant balta žuvį net nenori jos imti, nes namuose laukia didelė katorga jas išvalyti ir paruošti. Karosai arba lynai vienas iš dažnų laimikių, kuriuos skaniai paruošti ne visi žvejai žino kaip ? Siūlome vieną iš daugelio receptų kaip greitai ir skaniai tai padaryti.

Skaityti toliau >
 

SELIAVŲ ŽUVIENĖ

Picture-9705_romada_zuviene_seliavos

Ilgnalinos krašte nuo seno žinomas unikalios seliavų žuvienės receptas, kuriuo su mumis mielai pasidalino sodybos “Pas Poškų” šeimininkas Rimtautas Poškus ir papasakojo apie šio patiekalo virimo subtilybes.

Skaityti toliau >
 

ŠPROTŲ SUMUŠTINIAI – DELIKATESAS

Picture-8768_sprotai_romada_receptas_zuvis

Kai vasarą nuvykstate pailsėti į kaimą, kur daržai jau būna pilni įvairių daržovių – salotų, pomidorų, krapų, svogūnų, galima pamariečių pavyzdžiu pataisyti gardų patiekalą, kuris labai paįvairins pusryčių stalą. Tai – garsusis sumuštinis su šprotais.

Skaityti toliau >
 

Nevirti vėžiai – infekcijos šaltinis

bucas_veziams_01

Vašingtono universiteto medicinos mokyklos tyrinėtojai paskelbė, kad valgant netikusiai išvirtus vėžius ar krabus galima rimtai susirgti – tokias išvadas mokslininkams leido padaryti per kelerius metus surinkta statistika apie žarnyno ligų priežastis. (Skaityti plačiau)

Skaityti toliau >
 

ŽUVIENĖS KANONAI IR VERSIJOS

zuviene_2011_3

Lietuvoje kiek žvejų, tiek ir nuomonių, kaip reikia virti žuvienę. Turbūt absoliučiai tikslų šio patiekalo, kurį kai kas vadina viralu, receptą pateikti neįmanoma, tačiau daug kas paaiškėtų surengus žuvienės virimo čempionatą ar festivalį. Kulinarijos paveldo ekspertai teigia, kad svarbiausi žuvienės virimo kanonai – vienodi ar bent jau labai panašūs, o būtina sąlyga – šis kultinis patiekalas turi būti verdamas lauko sąlygomis.

Skaityti toliau >
 
  Grįžti į viršų